ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΥ “ΛΗΜΝΟΣ” ;


Από την πρώτη στιγμή μετά τις δηλώσεις του, η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Άμυνας για τον κ. Διακόπουλο ήταν έκδηλη, καθώς ο αντιναύαρχος ε.α. κινήθηκε τελείως αντίθετα από την επίσημη γραμμή που έλεγε ότι το Oruc Reis δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει έρευνες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά συγκυρία για τη χώρα.

Ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος παραδέχθηκε ότι το Oruc Reis πραγματοποίησε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με το Μαξίμου να τον «αδειάζει» και να τον οδηγεί στο να ανακατασκευάσει τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια».



Κάτι αντίστοιχο θα έκαναν και με τον πλοίραχο της φρεγάτας “ΛΗΜΝΟΣ” , όπως ισχυρίζεται ρεπορτάζ από το makeleio.gr   αναφέροντας τα εξής: 

Σαν βόμβα έσκασε στα αυτιά μας η είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήθελε να απομακρύνει τον Πλοίαρχο του “Λήμνος” κ. Σαλιάρη, όταν τον πληροφόρησαν για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο μεταξύ της Ελληνικής φρεγάτας και της Τουρκικής “Κεμάλ Ρέις”


Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, όταν πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός το γεγονός έγινε έξαλλος, φοβούμενος περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και κάποιος από τους συνεργάτες του, του πρότεινε να απομακρύνει τον πλοίαρχο από τη θέση του. Τρίτο όμως άτομο επενέβη στη συζήτηση και είπε ότι αυτό δεν γίνεται αν δεν υπάρξει ΕΔΕ και απολογία φυσικά του ιδίου.


Όταν όμως ξέσπασε ο σάλος στα ΜΜΕ και είδαν στου Μαξίμου τις πολύ θετικές αντιδράσεις των πολιτών για τον Ήρωα Πλοίαρχο του ¨Λήμνος¨ ξέχασαν αμέσως το ζήτημα, φοβούμενοι σαφώς τις λαϊκές αντιδράσεις.


Σχετικό δημοσίευμα είδαμε και στη σελίδα eastmednews.org με τη φωτογραφία του “Λήμνος” μετά την πρόσκρουση με το “Κεμάλ Ρέις” και από κάτω να γράφει χαρακτηριστικά :


“Δεν χρειάζονται σχόλια,


ούτε φυσικά ΕΔΕ σε βάρος του πλοιάρχου …..


εύφημος μνεία και σεβασμός στην ακρίβεια και ταχύτητα του χειρισμού ναι.”



Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί όμως δημοσίευση στη σελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Ρεπουμπλικάνων στο Facebook, όπου σε σχετική ανάρτηση αναφέρει : “Ποιος Γερμανοτσολιάς εισηγήθηκε στον Κούλη να διωχθεί ο αξιόλογος πλοίαρχος του Λήμνος για την σύγκρουση με το τούρκικο? Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός παρά την αρχική του συναίνεση σε αυτό το άγος, δηλαδή να διαταχθεί ΕΔΕ, μετά άλλαξε γνώμη αφού αφουγκράστηκε τον Λαό που συνεχάρη τον ήρωά μας του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού μας….

περιμένω διότι αν δεν έχει το θάρρος να το πει θα το πω εγώ….

Του δίνω διορία ώσπου να λήξει η Τούρκικη Navtex για προφανείς λόγους”










Η επιστολή παραίτησης



Όπως λέει ο κ. Διακόπουλος στην επιστολή παραίτησής του «η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».



«Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» προσθέτει.



Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.



Η επίμαχη δήλωση είναι αυτή:



«Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του.



Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες.



Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άσχημο διπλωματικό παιχνίδι της Τουρκίας: «Το Orus Reis ξεκίνησε έρευνες»

Τι Γνώριζαν οι Ορφικοί για το Ταξίδι της Ψυχής μετά το Θάνατο και μας το άφησαν παρακαταθήκη