Καθηλωμένο θα είναι το Oruc Reis στην Αττάλεια όσο το Αμερικανικό Αεροπλανοφόρο «Dwight Eisenhower» θα βρίσκεται Νότια της Κρήτης....!!!


Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο πέρασε ήδη την διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται Νότια της Κρήτης...

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν προχωρήσουν σπιθαμή προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα όσο θα βρίσκεται στην περιοχή το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, που πρόκειται να  συν-εκπαιδεύσει τα μαχητικά που φέρει με τα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την στιγμή αυτή ο ελληνικό στόλο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο, παρακολουθώντας με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα τις Τουρκικές κινήσεις, το Ορούτς Ρέις παραμένει στην Αττάλεια.



Παράλληλα, οι ΗΠΑ δείχνουν την παρουσία τους μέσω του «θεριού» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο.

Ήδη αυτό ανακοινώθηκε από τον ΣΚΑΙ, πως εντός του Σαββατοκύριακου το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, που θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία, θα διασχίζει τη ΝΑ Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες, από σήμερα το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ (CVN-69) θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ. Γιατί θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 
Στην άσκηση θα πάρουν μέρος τέσσερα ζεύγη F- 16 που θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας, καθώς και 4 αεροσκάφη F – 18 από το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.


Πρόκειται για μια  αμερικανική “κίνηση” μετά την κρίση με την Τουρκία, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου ο συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει σταματήσει.

Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο, φόβος και τρόμος των θαλασσών και καμάρι της αμερικανικής ναυτικής δύναμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται, το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) (γνωστό ανεπίσημα ως «Ike») είναι ένα αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας.

Το πλοίο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1977, είναι το δεύτερο από τα δέκα αερομεταφορείς κατηγορίας Nimitz που βρίσκονται σε υπηρεσία και είναι το πρώτο πλοίο που πήρε το όνομά του από τον 34ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Dwight D. Eisenhower.

Το πλοίο ονομάστηκε αρχικά απλώς USS Eisenhower, αλλά το όνομα άλλαξε στην παρούσα μορφή του στις 25 Μαΐου 1970.

Από την έναρξη λειτουργίας του, συμμετείχε σε αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Επιχείρησης Eagle Claw κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων του Ιράν το 1980, καθώς και του Πολέμου του Κόλπου στη δεκαετία του 1990, και πιο πρόσφατα για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Μπορεί να «κουβαλά» περί τα 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα ενώ έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άσχημο διπλωματικό παιχνίδι της Τουρκίας: «Το Orus Reis ξεκίνησε έρευνες»

Τι Γνώριζαν οι Ορφικοί για το Ταξίδι της Ψυχής μετά το Θάνατο και μας το άφησαν παρακαταθήκη