Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο
Όταν το ψωμί είναι φρέσκο δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Είναι νόστιμο και μπορείς να το φας με τα πάντα. Από την άλλη μεριά, το μπαγιάτικο ψωμί δεν θέλει να το φάει κανείς. Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως μπορείτε με μια μόνο κίνηση να κάνετε το μπαγιάτικο και σκληρό ψωμί σας φρέσκο και πάλι; Το μυστικό βρίσκεται στην υγρασία. Αυτό που κάνει το φρέσκο ψωμί να διαφέρει από το μπαγιάτικο είναι η έξτρα υγρασία που έχει το φρέσκο ψωμί. Για να δώσετε στο μπαγιάτικο ψωμί την χαμένη του υγρασία πίσω δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό ακριβώς: 1. Βρέξτε ελαφρώς το μπαγιάτικο ψωμί σας. 2. Αφού υγρανθεί βάλτε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά πάνω στη σχάρα. 3. Καθώς το νερό μετατρέπεται σε ατμό εισχωρεί στο εσωτερικό του ψωμιού και το κάνει και πάλι μαλακό. Η κόρα του από την άλλη θα γίνει και πάλι τραγανή και πεντανόστιμη. Πηγή: spirossoulis.com
Μπορεί να ξανακάνει θρησκευτικό γάμο ζευγάρι που πήρε διαζύγιο;
Τι γίνεται όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι χωρίζει και η ζωή τα φέρνει έτσι που ξανασμίγει; Πολλοί νομίζουν πως το επόμενο βήμα είναι ένας ακόμη γάμος. Η κυρία ξαναφορά το νυφικό της ο κύριος το κοστούμι του και μαζί με κουμπάρο και παπά ξανανεβαίνουν τα σκαλιά της Εκκλησίας. Είναι όμως έτσι; Μπορεί για πολλούς η επανάληψη του γάμου ενός ζευγαριού το οποίο είχε χωρίσει να ακούγεται αρκετά ρομαντικό, αλλά η Εκκλησία έχει άλλη άποψη. Ένα ζευγάρι που έχει χωρίσει, μπορεί φυσικά να ξαναλάβει την ευλογία της Εκκλησίας και να επιστρέψει στην «γάμου κοινωνία» αλλά το Μυστήριο, δεν επαναλαμβάνεται. Γι αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η «ανασύσταση γάμου». Μια ιδιαίτερα σύντομη τελετή, χωρίς «Ησαΐα» ρύζια και κουφέτα που απλά επιβεβαιώνει και θρησκευτικά την επανασύνδεση του ζεύγους. Όπως είπαν στο dogma.gr οι υπεύθυνοι του γραφείου γάμων και διαζυγίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι περιπτώσεις ανασυστάσεως γάμων είναι ελάχιστες. Μέσα σε έναν χρόνο δεν ξεπερνούν τις 10 με 15 εντός της Αρχιεπ...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου